Tuesday, July 24, 2012

jom DIY doorgift!

Hari ni rasa nak crite sket pasal wedding dulu..memang pengalaman yang menyeronokkan!evrything masa wedding dulu memang plan nak buat sendiri..walaupun masa tu masa sangat terhad, g kerja pagi balik dah malam.tapi still nak DIY segala benda....

masa wedding aritu, miss hillu memang tersangatlah rajin nak DIY doorgift sendiri, buat yang senang-senang dan boleh save budget...

So, banyaklah masa kerja dihabiskan membuat research nak buat ap masa wedding, bila bos masuk je terus tukar konon2 busy buat kerja...hehe. Banyak je idea akan dapat bila kita google, nak tiru yang hebat-hebat tak bolehlah kalau tangan korang keras macam miss hillu ni~
ini antara DIY yang miss hillu buat masa wedding dulu, tema masa tu purple + turqoise!


bese-bese je~
yang ni kos nak buat taklah byk sgt, sapu tangan tu beli di cowboy,temerloh..1 pek (50pieces) rm10, pastu kos ribbon 1 gulung rm4 boleh siap dlm 20 set, pastu bunga kecik2 tu pun beli tempa yang sama,rm 8 utk 50 kuntum...^_^...cup tu tambahan coz dah kehabisan sapu tangan, modal lagi murah!
yang ni beg doorgift!...beli di chow kit, sume + paper doll..modal dlm rm100 utk buat dlm 1000beg.. sticker tu buat sendiri, masa kerja dulu curi2 print n photostat kat ofis...s0rry boss..=P..ribbon pulak beli yang paling murah, di cowboy jugak!



penat jugak nak buat beg tu, abis keras2 tangan bermain dengan gam dan gunting....habis sume tenaga anak-anak buah digunakan, masing-masing buat muka tension sebab kena paksa!ciannn~


cute

yang ni DIY terakhir, last minute..sebab bunga telur tak cukup...so cari2 apa-apa yang ad, sekali jumpa lebih2 ribbon and kertas keras mse buat hantaran untuk pertunangan d0lu2..so apa lagi,tercetuslah ilham buat benda ni...hasilnya camnilah, mak pun suke..kawan-kawan dia pun suke!senang nak bwk...yang ni tak kira kos, sebab pki brg lebih-lebih je dan buat tak banyak dalam 50.


miss hillu ni duduk di kawasan kampung, so masa tu ramai yang beli daripada buat sendiri, tapi lepas je wedding miss hillu, ramai pulak yang buat benda yang sama, beg pun sama..c0py n paste! kira pencetus idea untuk kampunglaaa..hihi..puas hati!sebab masa mula2 nak buat dulu banyak jugak pot pet org bising buang tenagalah, buang masa lah..sekali!semua org suke...siap tiru lagi..hoh0ho


kahwin memang best!!!!!!^_^




No comments:

Post a Comment

follow me

Mencari posisi Memperkemaskan diri Menempuh REALITI...

"من كان يؤمن بالله واليوم الاخر فليقل خيرا او ليصمت"