Monday, September 24, 2012

RAYA SAKAN.....!

yuHuuuu aSsalamua'laikum.....


lama naww saya tinggalkan blog ni....sepanjang syawal xde post~lepas je balik raya hari tu memang sibuk dengan aktiviti sekolah dan assgment...memang tak sempat nak buka blog..=)

Alhamdulillah, 1st time menyambut syawal dengan suami tercHentaaa...happy sangat2, walaupun memang xsempat beraya ke umah kawan2...cuti hari raya kami habiskan dengan ulang alik bera to pekan,pekan to bera,bera to pekan, pekan to bera balikkk...pening~memang masa tu diguna sebaiknya untuk family, al-maklumlah dah dok berjauhan ni, tak banyak dapat luangkan masa dengan keluarga so bila dapat balik tu memang tak pandang rumah orang lain dah..

Raya simple2 je...duit ryer pun mengikut kemampuan je...baju raya en hubby yg belikan,sangat cantikkk!order simple2 je tak sangka pulak dia beli oVer....thanks Abg!kami tahun ni tema biru ala2 laut gtueee...sume en.hubby yg uruskan...bagus kan??hihi

Seminggu cuti raya memang tak cukup,tapi terpaksa akur..sape suruh dok jauh2..hehe=P...tapi masa nak balik tu boleh pulak terlepas kapal terbang..hihi, memang dalam hati masa tu gumbiraaaa tak terkiraaa..tapi buat2 sedih la k0non...kes nye travel agency tak maklumkan pada kami pertukaran tiket...mas pun tak inform langsung yang passenger dia ni tertinggal kapal terbang...macam2~ tiket kami dapat diganti baru sebab guna waran suami..nasib baik kalau tak, melayang duit riban2,yela time rye mane ad tiket murah....=)..so 2 hari br dapat tiket, jadi kami pun mer0nda sakan lah Kuala Lumpur...!

bila dah balik dari semenanjung, sambung pulak raya di miri...memang tak berhenti 'open house'..suasana tu macam duduk di j0rdan dulu...mood perantauan memang macam tu kot,keluarga jauh so apa2 celebrate dengan kawan2 jela.....

Miss HiLLu pun ngada2 jugak buat 0pen house tapi taklah panggil semua orang...jiran terdekat dan kawan en.hubby yang bujang2...Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar..miSs Hillu jamu 2 menu, Soto n Spagheti...cukup semua,siap dapat tapaw untuk students en.hubby yang tol0ng kami...=)

Next Year...harap2 raya lebih meriah...mnelah tahun rezeki dapat sambut dengan 'orang ke-3'...t0long doakan ye,ketaq2 dah kaki ni teringin nak baby....hihi

skkl~
miri.....

No comments:

Post a Comment

follow me

Mencari posisi Memperkemaskan diri Menempuh REALITI...

"من كان يؤمن بالله واليوم الاخر فليقل خيرا او ليصمت"