Saturday, November 24, 2012

hAppy Anniversary!

Alhamdulillah!Alhamdulillah!Alhamdulillah.......

bersyukur sangat-sangat Allah beri peluang panjangkan umur pernikahan kami, happy sangat. Mahligai cinta yang kami bina dah berusia setahun...

banyak dugaan dan cabaran kami hadapi bersama..

mulanya memang nak buat kejutan untuk en hubby...lama plan nak buat kek, pastu masak sedap2 (walaup0nnnn xpandai~)...sebulan sebelum kot plan semua....masa hubby takde beli siap2 barang kek bagai...

sampai waktunye masa tu ada masalah sikit, en.Hubby sangat tension dengan kerja dia sampai tempias ke miss hillu, sedih sangat..tapi as a wife, time ni la kita kena main peranan sabar dan layan kerenah suami dengan baik...sebab lelaki ni ada masa dia xdapat kawal ego dia, so kita kena ambil peranan bersabar!dan cuba jadi penenang buat dia....

habis kerja..Alhamdulillah keadaan macam biasa..=)...masa tu dah plan untuk balik bercuti..saya kena duduk diam2 sebab cuti saya dipenuhi dengan kelas di maktab...so en Hubby decide nak balik awal..dalam hati tu macam sedih juga...tinggal sorang2, orang keliling pulak cakap macam..suami tak sayang ke, sanggup dia tinggal isteri sorang2...hwaaaa mse tu macam rse nak menangis dah berkaca je dalam mata...tapi sabar jela, dia ada target  dia, saya pun tak nak paksa..lagipun dia ada tanggungjawab lain..dah setahun dia dengan saya jaga makan,minum, sakit saya..apalah kiranya saya berikan sedikit masa dia untuk ibunya pulak...tue pun  masih dibawah tanggungjawab dia lagi...

Sebelum en.hubby balik semenanjung, dia dapat job shoot wedding adik kawan dia di kuching...so dia plan ke sana tapi dia xdecide nak terus balik ke semenanjung..dia balik sehari ke miri dan esoknya baru balik semenanjung...tapi balik tu 20/11...dalam hati tu dah rse, dia ni lupa tarikh anniversary ni..biar jelaa..tak kisahlah klu dia lupa, saya mesti kena ingtkan..so memang planlah 19/11 tu nak buat kek bagai untuk dia...nak beli hadiah mahal belum kemampuan lagi...maaflah abang, sayang belum cukup duit nak beli hadiah mahal2 untuk abang...=(...jadi ceritanya,bila dah siap nak buat kek..alamak kek hangitttttttt!!dah potong2 mne yang ok,whipping cream pulak tak jadi...sedih sangat2...dah lme plan xjadi pulak.....nak beli kek betul2 dah tak sempat....sedih xdapat buat kejutan untuk dia....lastly miss hillu diam macam tu je..

so malam dia balik tue, macam biasa saya ada kelas malam...abis kelas en.hubby jemput balik...tapi tak terus balik umah..nak bawa pergi makan..lapar katenye..yela saya pun xsempat nak masak malam...pagi-petang-malam kelas...sian en.hubby...ingtkan makan kedai biasa2, tapi dia bawak g secret resepi...wahhhhh!happy sangat2...mse dah rse wahhh ni mesti sebab anniversary....then mulalah dia bagi tazkirah free..ingat balik,muhasabah apa yang dah kami lalui setahun ni...bertuah rasanya ada en.Hubby!and Lastlyyyyy dia keluarkan sesuatuuuu~

jeng..jeng..jeng!

 
 Masa En.hubby bagi ni...boleh pulak air mata ni laju keluar..happy sangat2..pulak time tu lagu 'Muara cinta'..perghhhh memang tak tahan!en.Hubby dah beli lama hadiah ni,masa kitorg ada problem n dia  pergi brunei sebab kerja n beli hadiah ni di brunei tu jugak..wah terharuuu..dia pun dah lme plan sume ni rupanya...Alhamdulillah, Allah beri saya seorang pendamping yang sangat2 istimewa...semoga kebahagian ini kekal hingga ke syurga Abadi,...=)

No comments:

Post a Comment

follow me

Mencari posisi Memperkemaskan diri Menempuh REALITI...

"من كان يؤمن بالله واليوم الاخر فليقل خيرا او ليصمت"